Reactie van een nieuw lid

Hallo allemaal,

Mijn naam is Huib, ik ben 43 jaar, woon in Eindhoven en heb een gezin met 3 kinderen. Sinds oktober ’03 doe ik, met veel plezier, aan Thai-boxen bij El Hatri te Eindhoven.

Waarom thai-boxen? Met een paar vrienden bezoek ik sinds vele jaren diverse Thai-box gala’s door heel Nederland. Het viel me op dat de vechters in de ring heel gedisciplineerd voor hun sport leven, enorm veel incasseringsvermogen hebben en echte sporttalenten zijn. Dat zou ik ook wel willen! dacht ik vaak. Maar eerlijk is eerlijk… Kan ik dat ook opbrengen? Of heb ik ook datzelfde talent als die vechters in de ring? Het antwoord was en is NEE!!!. Dus voor mij was het jarenlang alleen maar kijken. Totdat ik een keer de website van kickboxen.com aanklikte. Ik zag daar o.a. de site van El Hatri staan. Die heb ik aangeklikt en ik vond het meteen een goede site. Er wordt goede en heldere info gegeven over alle sporten die je er kunt doen en er wordt veel nadruk gelegd op wederzijds respect voor elkaar. Maar het belangrijkste vond ik, dat je bij sportschool El Hatri ook aan Thai-boxen kunt doen op recreatieniveau. Precies wat ik zocht.

Ik heb mij aangemeld voor een proefles en dat beviel mij goed. Zo goed zelfs, dat ik ben doorgegaan. De sfeer is prima, er wordt goed lesgegeven en nogmaals…met respect voor elkaar. Na de training heb je echt het gevoel dat je aan sport hebt gedaan. En wat voor mij belangrijk is: mijn tanden zitten nog in mijn kaken, mijn neus zit nog recht en ik plas geen bloed.

Voor iedereen die aan Thai-boxen wil doen, maar eigenlijk de stap niet durft te wagen, zou ik zeggen: “Kom gerust eens kijken of doe gewoon een keer mee”.

Je kan altijd je eigen tempo en/of niveau bepalen. Daar wordt altijd rekening mee gehouden.

Groeten, Huib.

IM002521