Kobudo Wapens

bostaff
Bo: Een stok waarmee stootslag en weringstechnieken worden uitgevoerd. Toepassing: Zowel individueel (kata, kihon) als met partner (kumite). Meer dan 27 kata vormen.

Sai

 

 

 
Sai: Een metalen drietand die, verspreid over geheel Azië wordt aangetroffen. Hij kan worden gebruikt als stoot-slag- en steekwapen. Toepassing: Zowel individueel (kata, kihon) als met partner (kumite).

tonfa

 

 

 
Tonfa: Oorspronkelijk een houten handvat van een molensteen. In gebruik bij de politie van Amerika en Frankrijk. Toepassing: Zowel individueel (kata- kihon) als met partner (kumite).

kama

 

 
Kama: Een sikkelachtig wapen dat als stoot- slag- kap en snijwapen gebruikt wordt. Toepassing: Zowel individueel (kata- kihon) als met partner (kumite).

nunchaku

 

 
Nunchaku: Een houten slag-stoot en weringswapen, afgeleid van de dorsvlegel. Slagen alsmede klemmen verwurgingtechnieken kunnen ermee worden uitgevoerd. Toepassing: Zowel individueel (kata- kihon) als met partner (kumite).

Tekko

 

 
Tekko: Een wapen dat om de hand gedragen wordt (overeenkomst met de boksbeugel) erg nauw verbonden met de karatetechnieken, stoot, wering slag en snijwapen.Toepassing: Zowel individueel (kata- kihon) als met partner (kumite).

suruchin

 

 

 
Suruchin: Een stalen ketting met verzwaard uiteinde. Hiermee kunnen slagstoot, slagen en weringen worden uitgevoerd. Toepassing: Zowel individueel (kata- kihon) als met partner (kumite).

tinbe-rochin

 

 

 
Tinbe: Een korte speer met een klein schild. Zowel aanvallend als verdedigend kunnen hiermee met partner als individueel diverse oefeningen gedaan worden.

eku

 

 
Naast de bovengenoemde zijn er nog een aantal varianten op de Bo. De halflange Bo, genaamd Sanyaku-Bo en een Bo in de vorm van een roeispaan.