Zij vierden hun feestje bij Elhatri

Lorenz vierde zijn verjaardag bij Sportcentrum Elhatri

17 januari 2008 ging de jarige (Lorenz) met zijn vriendjes naar de hombu dojo van Sensei Appie. Er zaten drie redelijk geoefende karateka’s bij en een kick-boxer. De rest zat “onder voetbal” bij de Raven in Luyksgestel. Voor de laatste groep was het daarom extra leuk om kennis te maken met de vechtsporten. Onder leiding van Sensei Appie deden we wat situaties na die je op straat kunt tegen komen: iemand probeert je op de grond te gooien; iemand probeert naar je hoofd te trappen; iemand pakt je vast terwijl je langs loopt. Ten slotte mochten de jongens met bokshandschoenen aan een beetje sparren.

Wat vonden de jongens er zelf van? Tuur – de kickboxer van het gezelschap- vond het “keigaaf”. “Vooral sparren met de meester was gaaf. Kon ik tenminste uithalen en vetharde kicks doen”. Indy – voetballer bij de Raven- vond het ook erg leuk. “Je moest wel goed uitkijken en op tijd weren. En nou weet ik ten minste wat ik op straat moet doen als iemand mij vast pakt. Je moet eerst kijken en dan trappen en tegelijk lostrekken. Maar wel kijken anders doe je misschien een vriendje pijn.” Marie-Eliane (“bijna-oranje” band) kon goed mee met de jongens. “Alleen in de handschoenen kreeg je wel warme handen. Maar dat is wel gaaf om mee te slaan”.

En wat vond ik er van? Uiteraard hebben Ed (ex-karateka) en ik Sensei Appie geassisteerd waar mogelijk. Dat is ook erg leuk: je doet mee. En het is voor de jongens een behoorlijke inspanning. Ze waren dan ook een stuk rustiger op de terugweg. Alleen Tuur had nog energie over om te vertellen over K.O.’s, low kicks en kick-boks-toernooien. Thuis hebben we nog frietjes gegeten….. ik wist niet dat ze zo veel op konden…

 

Florians verjaardag bij Sensei Appie.

kinderfeestWist je dat het erg leuk is om bij Sensei Appie een kinderfeestje te vieren? Een groep kinderen krijgt dan een uur les in diverse vechtsporten uiteraard met trapkussens en handschoenen…… En juist dat vinden ze zo gaaf.

Florian vierde zijn negende verjaardag bij Sportcentrum Elhatri. We hadden al even op internet gezocht naar een sportief evenement waaraan alle kinderen konden deelnemen. Bij het zien van de website en het gesprek met Appie was de keus voor Elhatri snel gemaakt. Appie verzorgde de les en liet de kinderen kennismaken met 3 thema’s: karate, kickboksen en zelfverdediging.

Met 2 auto’s opgewonden kinderen arriveerde wij voor de les. Vanaf de eerst minuut was het genieten, “gaaf” volgens de kinderen. Ze werden uitgedaagd met een pittige warming up. Daarna werden stoot en trap technieken uitgelegd en gingen ze vol enthousiasme aan de slag. In tweetallen werkten ze met veel plezier aan de oefeningen. Hierna volgde een korte demonstratie kick boksen. Om de beurt mochten ze in tweetallen een kort partijtje uitproberen. Dit was voor alle kinderen een droom die uitkwam. Echte bokshandschoenen aan – “dat geloven ze thuis nooit”. Ze moedigden elkaar aan als ware ze een echt publiek tijdens een wedstrijd.

Na al het slag en stoot werk ging Appie terug naar een stukje bewustwording. Middels een aantal vragen liet hij de kinderen meedenken over het gebruik van geweld. “Wat doe je als iemand je vastpakt?”, “Hoe vraag je of iemand je loslaat?”, “Wanneer sla/duw je die hand weg?”. En uiteraard weer oefenen: hoe roep je om hulp?

Na de les ontvingen de kinderen een certificaat van Sportcentrum Elhatri.  Dit was voor ons ook een leuke verrassing. Wij brachten aan het einde van het feestje trotse kinderen naar huis. Niet alleen de kinderen hadden een top ervaring gehad, ook wij genoten deze les. Voor ons is dit zeker voor herhaling vatbaar!

Esmeralda Hemels, moeder van Florian.

 

Hallo Allemaal,

verjaardag1kleinMijn naam is Danique. Afgelopen 27 augustus 2006 vierde ik mijn verjaardag bij Sensei Appie. Wij wilden deze keer weer iets anders met mijn verjaardag . En het verder als verrassing houden voor de uitgenodigde,  wat goed gelukt is.

Wij kwamen aan bij de sportschool met 12 kinderen en 5 volwassenen. Om door Sensei Appie verrast te laten worden. We kregen op een leuke maar intensieve manier kennis met allerlei kunsten van de gevecht sport. Zoals kickboksen, boksen, karate en ook zelfverdediging wat je bijvoorbeeld moet schreeuwen als iemand je lastig valt, hoe je jezelf los moet maken enzovoort.

Mijn vriendjes en vriendinnetjes deden zeer maar ook zeer enthousiast mee en bleven constant actief. Zelfs mijn oudste zus is op een gegeven moment spontaan fanatiek mee gaan doen. Met de rondvraag vond iedereen alles leuk, alleen de tijd vonden wij te kort omdat we zo’n plezier hadden. De leiding krijgt van ons een dikke pluim.

Verder kreeg iedere deelnemer een oorkonde die speciaal voor ze gemaakt werd. En vertrokken wij om verder te gaan met ons feest. Het feestje was zeer geslaagd. Ouders en kinderen spraken lange tijd nog over.

Groetjes Danique

Verjaardagsfeest bij sportschool Elhatri

Zaterdagmiddag 20 mei 2006 mocht ik Joran Savenije. Et mijn vrienden en zusje een lesuur bezig zijn met een aantal sporten in de sportschool o.l.v. dhr. Elhatri. Mijn vader en moeder waren er ook bij.
We moesten allereerst aan de rand van de mat gaan staan. Daarna begonnen we met een warming up. Naar de overkant van de mat rennen, de mat aantikken en weer terug. En dat verschillende keren achter elkaar. Aan het eind van de warming up moesten we nog een paar keer opdrukken en toen kon het ‘echte’ werk beginnen.
Eerst begonnen we met het oefenen van een aantal traptechnieken in tweetallen. Na eerst in de ‘lucht’ te hebben geoefend gebruikten we een stootkussen. Om de beurt het kussen vasthouden en de ander trapt met zijn been, eerst laag en dan hoger. Daarbij moesten we ook hard schreeuwen Je voelde dan inderdaad dat je harder trapte. Na een half uur kregen we grote bokshandschoenen aan. De leraar gaf duidelijk aan de je jezelf goed moet verdedigen. Bescherm voor al je gezicht. Hier hebben we eerst een aantal stoottechnieken geleerd en daarna mochten we voorzichtig met elkaar boksen.
Na het harde trainen kwamen we bezweet van de mat en kregen we nog een mooi diploma met onze eigen naam erop. Erg mooi. Mijn vriendjes hebben het ook erg leuk gevonden: “Ik vond het heel erg leuk “, “Wij hebben veel geleerd”, “…net alsof je van die dikke handen hebt”, “Trappen tegen het kussen was erg leuk:, “ Kickboksen was erg leuk”.
Kortom: we hebben het erg naar onze zin gehad en gingen na dit fijne uur blij naar huis.

Joran Savenije

Aagjes feestje, 28 december 2005

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAWe kwamen bij de sportzaal aan. Iedereen was erg druk. Toen we in de zaal aankwamen begonnen we natuurlijk met rennen.
Na het inrennen waren sommigen al moe. We kregen karate, kickboksen en zelfverdediging. In het begin leerden we 2 trappen, de frontkick en de lowkick.
We gingen daarna boksen. We kregen bokshandschoenen en we mochten met zijn tweeën een partijtje doen.
We leerden een verdediging die bijna niemand snapte. We leerden ook andere verdedigingen. Daarna kregen we nog zelfverdediging.
We leerden van alles, dat je brand moest roepen i.p.v. help en hoe je los kon komen van iemand. Het was dus echt een geslaagde dag. Iedereen vond het leuk, maar we waren wel moe.

Aagje

ex000011

Alle kinderen deden erg goed mee, maar dat kan ook niet anders onder zo’n enthousiaste begeleiding. Tijdens de afsluiting mochten ze zeggen, wat ze het leukste vonden. De zelfverdediging kwam op de eerste plaats te staan. Het was een zeer geslaagde middag met wat drinken en iets lekkers toe.
Margo (moeder van Aagje)