Over judo

jeugd-judo3Wie kunnen er meedoen?

Iedereen vanaf 5 jaar kan bij ons terecht! Voor jongens en voor meisjes is judo een leuke sport. Tijdens de jeugdtraining wordt judo op een speelse manier aangeleerd. Op een verantwoorde, niet-agressieve manier leren kinderen met elkaar omgaan en worden de beginselen van het judo overgebracht.

Jongens, meisjes, ervaring of niet, het maakt niet uit. Je bent welkom!

jeugd-judo2Wat leer je?

Judo is goed voor je lichaam en je geest. Je traint je conditie en je spieren, het houdt je gezond! Je leert bijvoorbeeld veilig vallen. Dat wordt valbreken genoemd. Ook oefen je stevig te staan en de ander uit balans te brengen om vervolgens op de grond te werpen. Maar naast het trainen van je lichaam, werkt judo ook voor het verbeteren van je zelfvertrouwen. Je wordt machtiger over je eigen lichaam en bewuster van je eigen kunnen.

Judo is niet alleen maar een sport, maar vooral een stuk karaktervorming. Op een leuke, speelse manier leren kinderen de beginselen van judo; elkaar vastpakken, valbreken. Maar óók: leren van elkaar te winnen én…te verliezen! Kortom, respect voor elkaar krijgen. Elkaar geen pijn doen, maar juist sportief met elkaar omgaan.

Je zou kunnen zeggen dat kinderen door judo sociale vaardigheden wordt bijgebracht. Veel basisvormen van bewegen zoals trekken, duwen, tillen, dragen, rollen en balanceren zijn opgenomen in de beoefening van judo en maken de sport zo veelzijdig dat bijna iedereen aan judo kan doen.

Judo is een sport waarbij van jongs af aan gezond getraind kan worden. Het is erg goed voor je conditie en ontwikkeling van je spieren, kortom goed voor je gezondheid!

De basisvaardigheden

Groeten
Stevig staan en je verplaatsen
Vastpakken
Balansverstoring
Werpen
Veilig vallen

Wat heb je nodig?

Judo_KwekEnKwak_kleinOm te beginnen moet je er zin in hebben! Je traint in het begin in je gymkleding of trainingspak. Besluit je na een tijdje dat je er mee door wilt gaan dan kun je bij de club voordelig een judo pak kopen en hoor je er helemaal bij!

Judoka’s dragen een witte katoenen broek (zubon) en een jas (kimono) die door een band (obi) bijeen wordt gehouden. Het geheel noemt men een gi. Meisjes dragen een wit T-shirt onder de kimono.

Tijdens wedstrijden van hoog niveau, zoals de Nederlandse Kampioenschappen, draagt de ene judoka een wit pak en de andere judoka een blauw pak. Door dit onderscheid is deze dynamische sport beter te volgen voor het publiek en de scheidsrechters.

De eerste les is gratis!

Meld je aan voor een gratis proefles
Voor de proefles is een judopak nog niet nodig, gemakkelijk zittende sportkleding is voldoende. Schoenen zijn niet nodig. We trainen met blote voeten op de mat.

AKTIE: Sport voor 10 euro terwijl uw kind ook traint

SportMetJeKind2015web

JBNkeurmerkButtonKleinkwaliteitKies voor kwaliteit

Sportcentrum Elhatri is 1 van de 10 clubs in Nederland die in 2014 voor het eerst het JBN keurmerk hebben ontvangen. Doel van het JBN Keurmerk is de kwaliteit en een veilig sportklimaat binnen de club zoveel mogelijk te kunnen waarborgen. Bovendien hebben wij sinds 2009 het Fight Rightkeurmerk voor verantwoord vechtsportonderwijs van de KNKF.

Judo Bond Nederland

jeugd-judo1De Judo Bond Nederland (JBN) is een overkoepelende sportbond die de belangen behartigt van ongeveer 60.000 judo-, jiu-jitsu- en aikidoleden. Sportcentrum Elhatri is net als de meeste andere judoscholen in Nederland aangesloten bij de JBN. Het is belangrijk dat judoka’s lid worden van de Judo Bond Nederland. Graduaties die bij de judo-examens worden behaald, zijn pas officieel erkend wanneer deze bij de Judo Bond Nederland geregistreerd staan. Hiervoor dient u lid te zijn van de JBN. Daarnaast dient een judoka lid te zijn van de Judo Bond Nederland om mee te mogen doen met judowedstrijden buiten de eigen judoschool.

Als sporter van Sportcentrum Elhatri bent u niet automatisch lid van de JBN. De (ouder van de) sporter dient hiervoor zelf het initiatief te nemen. De kosten voor het lidmaatschap van de JBN zijn afhankelijk van de leeftijd van de sporter.

Als u zich als JBN-lid inschrijft, betaalt u eenmalig 10 euro inschrijfgeld. Na inschrijving ontvangt u van de JBN een judopaspoort en de Nationale Sportpas. Het judopaspoort dient samen met de Nationale Sportpas als bewijs van lidmaatschap van de JBN. In het judopaspoort kunnen graduaties en wedstrijdresultaten worden bijgehouden. Met de Nationale Sportpas kunnen allerlei kortingen verkregen worden.
Als u lid wordt van de JBN ontvangt u meerdere malen per jaar het JBN-bondsblad “Judovisie”, met interessante informatie over judo, jiu-jitsu en aikido.