Health & Fitness

Begin vandaag aan een betere versie van jezelf

Fitness en gezondheid

De belangrijkste motivaties om te beginnen met fitness zijn het verbeteren van de conditie en het uithoudingsvermogen, afslanken en het vergroten van spierkracht.

Wat u motivatie ook is bij Sportcentrum Elhatri kunt u terecht.

We hebben tal van apparaten in de fitnessruimte en de mogelijkheid om met losse gewichten te trainen. Ook bieden we groepslessen zoals tai chi en qi gong, tae bo, Kettlebell training en yoga die de gezondheid, kracht en conditie van het lichaam bevorderen. Bovendien zijn tai chi, qi gong en yoga ook heel goed voor de mentale gezondheid.

Afslanken

Om het vetpercentage van het lichaam te laten slinken is bewegen een goede keuze. Om gewichtsverlies te bevorderen is aanpassen van het voedingspatroon een goede aanvulling. Vaak weten we dat we ongezonde tussendoortjes beter kunnen laten staan, maar wat kun je nog meer doen?

Sportcentrum Elhatri biedt een trainings- en voedingsplan middels het afslankprogramma Go!™ Een andere mogelijkheid is voedingsadvies op maat door middel van Personal Hormonal Profiling™ of uitgebreid voedingsadvies om bepaalde klachten (inclusief overgewicht) te verminderen.

Meten is weten

Trainen en afslanken staat niet altijd gelijk aan gewichtsverlies. Omdat spieren meer wegen dan vet, kan het zijn dat je wel dunner wordt, maar niet lichter. Om je voortgang nauwkeurig vast te leggen kun je een van onze fitnessbegeleiders vragen of deze je maten en percentages voor je wil meten. We hebben verschillende mogelijkheden. We kunnen je gewicht en vetpercentage meten, huidplooimetingen verrichten, je BMI berekenen en zelfs hoeveel calorieën je verbruikt in rust (rustmetabolisme). En indien gewenst kunnen we aan de hand daarvan een passend fitness-schema voor je opstellen.

Extra motivatie

Heb je moeite jezelf te motiveren? Wil je wat meer variatie? Daar kan een personal trainer je prima bij helpen.